Vidareutbildningar för terapeuter

Utbildningsprogram  2017

 

Under 2017 erbjuder vi några spännande nyheter för dig som är terapeut och för dig som vill lära dig mer.
Följande kurser är endagarskurser och hålls på plats i Skara. Vi kommer även ut till grupper runtom i Sverige och utbildar.
I kursavgiften ingår  Lunch och andra förfriskningar under dagen, utbildningskompendium samt material att använda under kursen Kursavgift för  kurserna nedan är  2200:- +moms

Bambumassage
Nu utbildar vi även dig i bambumassage, en teknik som dök upp för några år sedan på spaanläggningar runtom i Sverige. I Bambumassagen använder sig terapeuten av bambu stavar av olika längd, tjocklek och form för att anpassa till en djup muskelmassage.
Stavarna kan värmas eller användas rumstempererade.
Tekniken är anpassad och kan användas både vid arbete vid massagestol och på bänk.

Kursdagen ger dig en inblick i Bambumassage, du lär dig massagetekniken och får en helt ny behandlingsteknik att komplettera din meny med.
Datum: 13 Augusti 2019

Klang introduktioniStock_000020531711Medium
Vibrationen från en klangskål kan ge en extra dimension till din verksamhet vare sig det är enmassage, en meditation eller ett yogapass. På denna kursdagen går vi igenom de vetenskapliga effekterna av klang, du får lära dig om olika skålar och deras verkan. Vi ger dig verktygen och informationen om hur du kan arbeta med ljudet både i en klangberättelse, en meditation och en avslappningsövning.
Datum:  Inget fastställt datum

Koppning
Koppning är en gammal traditionell läkekonstsom fungerar än idag. Koppningen fokuserar på att göra bindväven elastisk och smidig så den kan fungera fullt ut efter sin funktion.
När man utför koppning så använder man sig av en sugpropp som suger upp bindväven och görden smidigare vilket leder till ökad blodgenomströmning, musklerna får bättre plats och blir följsammare, celluliterna behandlas m.m. Koppning kan vara specifik och att sätta en koppa på en triggerpunkt ger oftast ett positivt resultat. Som massör är koppning ett bra komplement till massagen.

Datum:

Stenmassage
Lär dig den kompletta sten massagen där du lär dig att använda både varma och kalla stenarna som ett massageverktyg. Att jobba med stenmassage ger kunden den djupaste avslappning, den skapar harmoni och ger ett positivt energiflöde.iStock_000007282216XSmall
Stenmassage är en kombination av den klassiska massagen och användande av stenar både som ett massageverktyg och till läggning. En stenmassage sägs ge en 6 ggr så stor effekt som en vanlig massage. Stenarna som används till massagen är Basalt stenar – naturligt formade stenar som är rika på magnesium vilket gör att de kan bibehålla värmen bra, och marmorstenar som håller sig riktigt kalla.
Datum: 18 Juni 2019

Pinda Sveda nam
Örtstämplar kommer från Asien och spåren går så långt tillbaka som till medeltiden, de användes på soldater för att läka inflammationer och sår samt att lindra värk i trötta muskler och leder.
Stämplarna används idag över hela världen. I Nordamerika ser vi dem användas mest i hemmet för att behandla små sår, ömma muskler och menstruations smärtor. Du lär dig om ingredienser, hur du tillverkar dina egna pindas samt massagetekniken.
Datum: 2 Juli 2019

Indisk huvudmassage
Den Indiska huvud massagen är en flera tusen år gammal teknik för välmående. På den här kursdagen lär du dig historiken om den indiska huvud massagen och du lär dig även att utföra massagen I hårbotten, nacken, skuldror och hår med eller utan olja.
Den Indiska huvud massagen är en behandlingsmetod som passar bra in i de flesta behandlingsmenyer, men kursen passar även dig som jobbar med andra terapiformer.
Datum:

Fyrhänt massage
Lär dig tekniken att jobba med fyrhänt massage. Behandlingen utföser av  2 terapeuter  men tekniken kan lika väl användas av en terapeut. four-hand
Datum:  Inget fastställt datum

Klassisk massage Introduktion
En heldag för dig som är intresserad av att utbilda dig till massör, men som inte riktigt vet vad det handlar om. Den här dagen ger vi dig en introduktion till massage, du lär dig om grepp olika tekniker och kunskapen bakom. Du får även lära dig en lättare ryggmassage.Vill du sen läsa vidare då kan du gå vår utbildning till klassisk massör
Datum: Inget fastställt datum

 

Hudvård för kroppsterapeuten Dag 1
Det här är kursen för dig som är massör eller jobbar med andra kroppsteraper och vill fördjupa dina kunskaper om huden, med fokus på ansiktet. Lär dig ansiktets anatomi, en lättare hudanalys, ansiktsmassage, peeling och andra masker samt vårdande behandling av ansiktet. Den här kursen kan du påbörja när du vill då den innehåller 5 st kursbrev.

Uppsamling Dag 1:

Kursavgift: 4000:- ex  moms

Hudvård för kroppsterapeuten Dag 2

Dag 2 är kursen för dig som som deltagit på Dag 1. Denna fördjupar vi oss ännu mer, Ni lär er välkomstritualer och en akupressurmassage av ansiktet, ni lär er ännu mer om hur man kan hjälpa till att balansera upp en obalanserad hud med serum, oljor och massage. Dag två innehåller även den 5 olika kursbrev som du skall studera innan kursdagen.

Uppsamling:

Kursavgift: 3000:-ex moms

 

Utbildare
Cecilia Hjortfors
Hudterpateut, spaterapeut massör. Tidigare lärare vid Senzie akademiet i Drammen Norge,Nettlärare vid Högskolan i Buskerud Drammen Norge,
Tidigare Lärare vid Plusgymnasiet i Skövde. Utbildningsansvarig för Pevonia och Medicalia i Sverige. Lärare vid lärlingsprogrammet SPA terapeut och massör Vuxenskolan Skövde.

Grundare till YRSNÖ & YRSNÖ Akademin